Opdateret oktober 27, 2023 af Restaurantoversigten

Vådrumszoner | Zoner i vådrum, der er vigtige at tænke på

Vådrumszoner

Hvad er vådrumszoner?

Vådrumszoner er zoner, der findes på især badeværelset, der typisk omfatter hele gulvet på badeværelset, de nederste 10 cm af væggene og væggene, som man finden inden for skærmvæggene.

Disse vådrumszoner er bestemte, for at vådrumssikre dit hjem - hvad end dette skulle være en lejlighed i et større eller mindre kompleks, eller dit eget hus med have.

Vådrumssikring er helt kort sagt det, der forhindringer damp og fugt i fra dit vådrum, her typisk dit badeværelse, i at gå i dit hjems konstruktion. Denne sikre består af:

  • Vådrumsvægge
  • Fliser
  • Vinyl eller membraner

Der alle sikre i de omtalte vådrumszoner, hvor der er er større chance for, at fugt eller damp vil slippe ind til konstruktionen.

Når man vådrumssikrere i sine vådrumszoner, så er det ikke enten eller af de ovenstående sikringstyper og -materialer, da mange forestrækker at lægge en vådrumsmembran under én eller flere af de førnævnte typer af sikring.

Hvor finder man typisk vådrumszoner?

Som nævnt ovenfor, så er vådrumszoner typisk at finde på badeværelset, hvor der ofte er fugtigt på grund af brug af særligt bad. Herunder hører både badekar og bruseniche.

Det er især vigtigt at få vådrumssikret sine vådrumszoner i brusenichen, da denne del af badeværelset er lidt højere grad er præget af fugt og damp, end andre dele af badeværelset.

Dog skal det understreges, at det er super vigtigt og fuldstændigt afgørende, at man vådrumssikrer alle vådrumszoner i sit hjem. I væreste tilfælde vil det betyde en svækkelse af hjemmets konstruktion, og sker dette, så kan man risikere at huset eller etagebygningen simpelthen vil falde sammen.

Vigtigt at vide om vådrumszoner

Har man et lille vådrum, der har et gulvareal, som er mindre end 3,25 kvadratmeter eller har en bredde, som ikke er højere end 1,3 m ved badeområde - herunder bruseområdet eller rusenichen, så omfatter dine vådrumszoner alle vægoverflader, der findes i dette rum.

Dette kommer af, at bruseområdet ikke kan afskærmes effektivt nok, og derfor bør bruseområdet placeres så langt væk fra døren, og eventuelt vinduet, som muligt.

I sådanne små vådrum bør døren i rummet desuden åbne udad, så døren kan åbne af personer, der kræver bistand, hjemmehjælp eller lignende.

Har man derimod med et større vådrum at gøre, så kan vådrumssikring af de specifikke vådrumszoner, der er impliceret i bruseområdet, være nok og effektivt, for at holde konstruktionen af hjemmet tørt og stærkt.

Bliv klogere på alt om hjemmet

Vil du være klogere på alt i hjemmet? Dette kunne være renovering af dit eksisterende badeværelse, af stuen, bryggers eller noget helt fjerde. Uanset hvad, er der masser af inspiration af finde. Du kan eksempelvis med fordel læse med om gode hacks og mere hos influencere og handymænd på Instagram.

Du kan også vælge at læse mere, hos os, om eksempelvis:

Vi har samlet den bedste viden om alle mulige områder. Vi specialiserer os dog i restauranter, og derfor kan du også med fordel læse vores guides hertil.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
Copyright © 2022 restaurantoversigten.dk